DomovŠportVekić, mož odločitve na Bonifiki

Vekić, mož odločitve na Bonifiki

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Aluminiju tudi v sedmem prvoligaškem poskusu ni uspelo premagati Koprčanov. Ti so do zmage prišli v izdihljajih tekme in s tem prekinili strelski post, ki je trajal od 16. kroga. Hkrati so prekinili tudi niz štirih tekem brez zmage in petih brez zmage na domačem igrišču. Koprčani so se vsaj začasno prebili na šesto mesto, za četrtouvrščenimi Celjani zaostajajo za točko.

Prvi polčas so bolje začeli Koprčani, ki so imeli večji del igre tudi pobudo in terensko premoč, najnevarnejši strel pa so sprožili v 16. minuti, ko je Courage Pekuson z dobrih desetih metrov zadel vratnico. Gosti so nase opozorili v zadnjih 15 minutah prvega dela, ko so dvakrat resno ogrozili Marijana Antolovića.

unnamed-1
Toni Datković je odlično poveljeval koprski obrambi. Foto: Prva Liga Telekom Slovenije

V 33. minuti je Blaž Kramer z leve strani roba kazenskega prostora meril le malce mimo nasprotne vratnice, dve minuti kasneje pa se je sam pred koprskim vratarjem znašel Žiga Škoflek, a žogo popeljal nekoliko preveč v levo in iz bližine zatresel le zunanji del mreže domačih vrat.

unnamed-2
Luka Vekić – mož odločitve na Bonifiki. Foto: Prva Liga Telekom Slovenije

Akcija Pučke in Vekića prinesla zadetek

V drugem polčasu so prvi zagrozili gostitelji, nato je Pekuson v 57. minuti zadel zunanji del mreže, malce kasneje je bil nenatančen še Ruben Belima. V 65. minuti se je v ugodnem položaju pred Antolovićem znova znašel Škoflek, a zgrešil žogo.

Tri minute kasneje je Belima s strelom z glavo oplazil prečko Aluminijevega gola, v 76. minuti pa je Luka Janžeković obranil poskus Eda Kevina Kokorovića od daleč. V 84. minuti so Primorci končno povedli; s podajo Mateja Pučka z desne strani je žogo v mrežo pospravil Luka Vekić.

V 88. minuti je od daleč sprožil Pekuson, toda Janežković je bil na mestu, v četrti minuti sodniškega dodatka pa je Ivor Horvat s prodorom v kazenski prostor gostov zadel še prečko.

unnamed-3
Ruben Belima (levo) je povzročal velike težave obrambi Kidričanov. Foto: Prva Liga Telekom Slovenije

Glede na dogajanje na tekmi so Koprčani prišli do zaslužene zmage. Ob doseženem zadetku so še dvakrat merili v okvir gola. Nova priložnost za točke jih čaka v soboto, ko se bodo v Velenju pomerili proti Rudarju. *