DomovŠportNekdanji reprezentant okrepil Primorsko

Nekdanji reprezentant okrepil Primorsko

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarski klub Sixt Primorska se je okrepil s 34-letnim organizatorjem igre Aleksandrom Ćapinom, 185 cm visokim starim znancem slovenskih košarkarskih igrišč.

Aleksandar Ćapin, novinec v dresu Primorske. Foto: KK Primorska

Kariero začel v beograjskem Partizanu

Ćapin je kariero začel v beograjskem Partizanu, leta 2013 je bil v dresu Radnićkega izbran kot MVP regionalne lige ABA, igral je tudi za Lokomotivo Kuban in Žalgiris, nazadnje je nosil dres grškega Koroivosa. Izkušnje s slovensko košarko že ima, saj je leta 2000 prestopil v novomeško Krko, ki jo je takrat vodil Aleš Pipan, v tistem času je pridobil tudi slovensko državljanstvo in nastopil na dveh evropskih prvenstvih (Srbija in Črna gora 2005, Španija 2007). Ćapin je pogodbo s Primorsko podpisal do konca sezone 2016/17.

Foto: KK Primorska

Ćapin: “Prihod v Koper je zame velik športni izziv”

“Po razgovoru z direktorjem Walterjem Jeklinom in ob dejstvu, da poznam trenerja Sekulića, je prihod v Koper zame velik športni izziv. Gre za zdravo okolje, cilje, ki so dosegljivi, in vizijo kluba, da se zgodba vsako sezono nadgrajuje. Imam dovolj izkušenj, ki jih lahko prenesem na ostale košarkarje, saj bom med najstarejšimi, hkrati pa tudi določeno znanje in kakovost, s pomočjo katerih lahko dosežemo začrtane cilje. Vesel sem, da sem spet v Sloveniji,” je povedal  Ćapin.

“Glede na mlado ekipo, ki jo imamo, nam bodo izkušnje v ključnih bojih za nastop v ligi za prvaka prišle še kako prav. Ćapin prinaša v našo igro zanesljivost in določeno mero širine. Z izkušnjami bo zagotovo v pomoč mlajšim košarkarjem, od nas pa je odvisno, kako bomo izkoristili potencial, ki ga ima, ter izpolnili cilje izpred začetka sezone,” ni skrival zadovoljstva trener Aleksander Sekulič.

Foto: KK Sixt Primorska

Danes v lov na novo zmago

Sixt Primorska bo danes ob 19. uri v gosteh lovila deveto zmago v domačem prvenstvu. Tokrat jim bo nasproti stal znan tekmec, četrtouvrščena ekipa Rogaške, s katero so se Koprčani v tej sezoni že pomerili.

Obe moštvi nastopata tudi v pokalu Sixt Alpe Adria. Sixt Primorska se je z izkupičkom 4 : 2 in osvojenim drugim mestom v skupini A že uvrstila v četrtfinale regionalnega tekmovanja, enak podvig je uspel tudi Rogaški, ki v skupini D s tremi zmagami in enim porazom zaseda prvo mesto. *