DomovŠportKoprčani začeli s pripravljalnim obdobjem

Koprčani začeli s pripravljalnim obdobjem

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes so se na Bonifiki prvič v novem letu zbrali igralci in strokovno vodstvo FC Kopra. Po uvodnem sestanku, na katerem sta imela glavno besedo predsednik kluba Valter Valenčič in trener Igor Pamić, so se igralci že podali na lažji trening.

Uvodno besedo sta imela predsednik kluba Valter Valenčič ter trener Igor Pamić. Foto: FC Koper

Prvi sestanek je minil v sproščenem duhu. Trener Igor Pamić je dal jasno vedeti, da ga zanima samo četrto mesto in je to tudi cilj kozličkov v drugem delu sezone. Prvega sestanka se nista udeležila aktualna reprezentanta Slovenije Matej Pučko in Gregor Sikošek, odsoten je bil tudi reprezentant Hrvaške Toni Datković. Vsi trije se bodo ekipi pridružili po koncu reprezentančnih aktivnosti.

Nekoliko daljše počitnice sta dobila Ruben Belima in Leandro Teijo, ki se vračata že tekom tedna. Odsoten je bil tudi Joel Valencia, ki je odpotoval na Kitajsko. S klubom Hangzhou Greentown FC, v katerem trenutno igra tudi nekdanji Dinamov zvezdnik Sammir, se dogovarja o prestopu.

Na Bonifiko prihajata Crvena Zvezda in Partizan

Koprčani bodo v pripravljalnem obdobju odigrali tudi nekaj prijateljskih tekem. Na koprski Bonifiki bodo gostili srbska velikana Crveno Zvezdo in Partizan. Prva na koprski stadion prihaja 18. januarja (tekma bo ob 17. uri), Partizan pa se bo s Koprčani pomeril 22. januarja ob 15. uri.

Danijel Pranjić bo tudi v nadaljevanju sezone ena od osrednjih figur koprske igre. Foto: FC Koper

23. januarja Koprčani odhajajo na priprave na Hrvaško, natančneje v Medulin, kjer bodo ostali vse do konca januarja. Tam bodo igrali prijateljske tekme z Lokomotivo iz Zagreba, Vojvodino in Cibalio. Po prihodu iz Medulina se bodo pomerili še s hrvaškim prvoligaškim klubom NK Slaven Belupo. *